Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
567
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Most mondanám, hogy jelezd a tanáraidnak, hogy kritikán aluli a feladatok leírásának színvonala. (álló helyzetből, 50 km/h állandó sebességgel), de csak azt érnéd el, hogy vizsgán jól megbuktat. No mind1.

Tudjuk, hogy az egyenes vonalú egyenletes mozgás esetében a képlet: `s=v*t`
Azt is tudjuk, hogy egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás esetén a megtett út a `v*t+(a*t^2)/2 ` összefüggéssel határozható meg.

Amikor összeütköznek, akkor a két autó által megtett távolság összege pont 1000 m lesz.
Vagyis `v*t+v*t+(a*t^2)/2` (ahol az első v az első járműhöz tartozó sebesség, a másik v pedig a másik járműhöz tartozó kezdősebesség)
Behelyettesítve a képletbe, mértékegységhelyesen:
`13,88*t+20*t+(5*t^2)/2=1000`

`2.5*t^2+33.88t-1000=0`

t-t kiszámolva a pozitív érték t=14,34 s
Ezt beszorozva 13,88 m/s-cal (az állandó sebességgel haladó autó sebességével, ami A pontból indult) megkapjuk, hogy s=199 m, vagyis ilyen messze van az ütközés helye A ponttól.
Módosítva: 6 éve
0