Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Polinomok szozattá alakítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
van egy feladat, amit teljes egészében nem értek

6(x-2) + 2b(2-x)

nagyon szepen koszonom annak aki eltudna magyarazni<3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
polinomok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2b(2-x) = -2b(x-2)

Ha nem érted, bontsd fel a zárójelet és meglátod, hogy a két szorzat ugyanaz.

6(x-2) + 2b(2-x) = 6(x-2) - 2b(x-2) = (6-2b)(x-2)
0