Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1176
Egy áruházban 5 kivit és 2 mangót vásároltunk 510ft-ért . Mennyibe kerül a kivi és a mangó darabja ha tudjuk hogy 1 mangó ára hatszorosa 1 kivi árának
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
mangó: x
kivi: y

5x + 2y = 510ft
6x = y

5x + 2*6x = 510
17x = 510
x = 30

y=6x
y= 30*6
y= 180


30 ft-ba kerül a mangó és 180 ft-ba a kivi.
2