Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
728
(a D csak úgy megvan jelölve, nem biztos hogy az az )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m_1*g*sin(alpha)-mu_1*m_1*g*cos(alpha)\ -\ K\ =\ m_1*a`
`K\ -\ mu_2*m_2*g\ =\ m_2*a`
megoldás
https://www.wolframalpha.com/input/?i=80*9.81*sin%2860%C2%B0%29-0.2*80*9.81*cos%2860%C2%B0%29-K%3D80*a%3B+40*a%3DK-0.1*40*9.81
`a=4.68281 m/s`
`s\ =\ a/2*t^2` és `v=a*t` összefüggésből
`v\ =\ a*sqrt((2*s)/a)`
Kiszámolva
https://www.wolframalpha.com/input/?i=4.68281*sqrt%2810%2F4.68281%29
`v\ =\ 6.84311 m/s` vagyis A
0