Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség a matek dogához.Köszi.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1072
Jani kisöccsének két különböző mozdonya és öt különböző kocsija van a kisvasútjához.
a,Hányféle szerelvényt állíthat elő belőlük mindet felhasználva ,ha a két mozdonyt közvetlenül egymás mögé,de a kocsik elé teszi?
b,Ha a teljes készlet minden elemét egyszer felhasználhatja,hányféle olyan szerelvényt állíthat elő,ami egy mozdonyból,és kettő kocsiból áll?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A) Mivel a mozdonyok és a vagonok is megkülönböztethetőek, így
MMVVVVV
2·1·5·4·3·2·1=120 sorrend
B) `((2),(1))*((5),(2))\ =\ 20` Ennyiféleképpen lehet kiválasztani 1 mozdonyt és 2 kocsit
És ez még szorzandó ezek sorrendjével, mely 3·2·1 = 6-tal
Vagyis ez is 120.
Módosítva: 6 éve
-1