Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség a matek dogához.Köszi.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1329
Egy csoportból 13 tanuló készített matematika,15 tanuló nyelvtan házit.8-an készítették el a házi feladatukat mindkét tantárgyból,de volt 3 olyan gyerek is,aki egyik órára sem készült.
a,Hány fős a csoport?
b,A csoportba járók hány %-a készítette el csak a matek háziját?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy csoportból 13 tanuló készített matematika,15 tanuló nyelvtan házit.8-an készítették el a házi feladatukat mindkét tantárgyból,de volt 3 olyan gyerek is,aki egyik órára sem készült.
a,Hány fős a csoport?
b,A csoportba járók hány %-a készítette el csak a matek háziját?

Ha 13 tanulóból 8-an készítették el a nyelvtan házit is, akkor csak matekot 13-8=5 fő készítette el. 15 tanulóból ha levonjuk a 8 főt, akkor 7 fő készítette el csak a nyelvtant.

Az osztály létszáma: csak a matekot elkészítők száma+ csak a nyelvtant elkészítők száma+mindkettőt elkészítők száma+egyiket sem elkészítők száma= 5+7+8+3=23 fő

Az arány: `5/23 *100=21,73%`
1