Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gráfok

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
1) 7csapat van, ha egy mérkőzés 1 óra és 3 pálya van hány óra alatt lehet lebonyolítani? (Nincsen visszavágó)

2) Eddig 48 meccse volt minden csapatnak meg 3 meccs van hátra mindegyiknek, hány csapat van? Mennyi az összes mérkőzés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

Ha 7 csapat van egy fordulóban akkor mindegyik játszik 6 csapattal, de nincs visszavágó, akkor `(7*6)/2` meccs van, 21 mérkőzés, az 21 óra játék, 3 pályán az 7 óra.

2.

Ha x csapat van, és x-4 meccset játszott (mert összesen x-1 meccset játszik), de nincs visszavágó, akkor `(x*(x-4))/2` meccs volt eddig, ami 48 meccs.

`x^2`-4x-96 = 0

`x_1` = 12

`x_1` = -8 nem megoldás.

Az összes mérkőzés száma pedig `(x*(x-1))/2` =`(12*11)/2` = 66 mérkőzés van összesen.
0