Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testvérem házifeladatában kérnék segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
474
Az agár 5 ugrása és a róka 7 ugrása együttesen 17 méter. 2 agárugrás és 5 rókaugrás együttesen 9 méter. Mekkora távolságot tesz meg mindegyikük 30 ugrás során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5x+7y = 17
2x+5y=9

elsőt kettővel szorozd, másodikat öttel majd vond ki egymásból a kettőt.

10x+14y = 34
10x+25y = 45

11y = 11

y = 1; 30y= 30 méter a rókáé

x = 2; 30x = 60 méter az agáré.
0