Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dogakérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
3419
Sziasztok! Matek dolgozat egyik kérdése amit holnap írok esetleg valaki tud segíteni?
Szabó nagymama sálat kötött egyetlen lány unokájának. Az első napon 8 cm készült el a sálból, és a nagymama elhatározta, hogy a további napokon mindennap 20 százalékkal többet köt meg, mint az előző napon. Ezt az elhatározását tartani tudta. Hány nap alatt készült el a 2 méter hosszúra tervezett sál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat, sorozatok, mértani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`8*(1+0.2)^(n-1)` = 200

n= `(lg(200/8))/(lg1.2)`+1= 18,65

A sál 19 nap alatt készül el.
1