Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometriai egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
8sin^x - 7cos^x = 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8sin²x - 7cos²x = 8

Ezt az azonosságot kell felhasználni:
sin²x + cos²x=1
Ebből: sin²x=1 - cos²x jön

Behelyettesítve:
8(1-cos²x) - 7cos²x = 8
8 - 8cos²x - 7cos²x = 8 \ -8
0 = 15cos²x \ :15
0 = cos²x \ gyökvonás
0 = cosx
x = π/2 + k*π , ahol k∈Z
0