Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos valaki segitsen kerem

Főoldal » Középiskola » Fizika
434
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nagyon egyszerű a helyzet:

Te kifejtesz egy erőt, aminek az erőkarja a kút kerekének sugara, illetve a vödör víz is kifejt egy erőt, aminek az erőkarja a kút hengerének sugara. Amikor ez a kettő megegyezik, akkor van egyensúlyban a kút.

`F*40=20*9,81*8`

`F=(20*8*9,81)/40=4*9,81= 39,24N`
0