Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim

Főoldal » Középiskola » Fizika
495
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mozgásegyenletek
`F*cos(alpha)-µ*(m_1*g - F*sin(alpha))-K = m_1*a`
`K- µ*m_2*g = m_2*a`
Súrlódási erő:
`F_s=µ*F_(ny)`
`F_(ny1)=m_1*g - F*sin(alpha)`
`F_(ny2)=m_2*g`

https://www.wolframalpha.com/input/?i=500*cos%2830%C2%B0%29+-+0.15+*+%28100*9.81+-+500*sin%2830%C2%B0%29%29+-+K+%3D+100*a%3B+K+-+0.15*50*9.81+%3D+50*a

`v=a*t`
`s=a/2*t^2`
`v=a*sqrt((2*s)/a)`

https://www.wolframalpha.com/input/?i=1.66525*sqrt%282*4%2F1.66525%29

Módosítva: 6 éve
0