Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
475
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
r=1.2 m

`a_(cp)` = `v^2/r`

6 perc alatt 24 kört tesz meg, akkor a sebessége:

`v` = `(24*d*pi)/t` = `(24*2.4*3.14)/(6*60)` = 0,5024 `m/s`

`a_(cp)` = `0.5024^2/1.2` = 0,21 `m/s^2`
0