Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
431
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Fs=FN*`mu`

FN jelen esetben dombra merőleges erőt fogja jelenteni, mű pedig a fene se tudja, melyik súrlódási tényezőt, azok közül ami ott van.

`m*g=80*9,81=784,8 N` -t kell felbontani lejtővel párhuzamos, és lejtővel merőleges összetevőkre. Ennek megértéséhez csatoltam egy rajzot.

Ezek alapján kijött az, hogy FN=`cos(30°)*784,8=679,65 N`

Ha ezt megszorozzuk `mu=0.1` -gyel akkor megkapjuk, hogy Fs=67,965 N két tizedesjegyre kerekítve pedig 67,97 N lesz a megoldás. Szóval remélem a képen nem a jó megoldás van bejelölve. (Bár ahány adat és tényező fel van tüntetve a képen, én is megkavarodtam már kissé, hogy mi a fene van.)




Módosítva: 6 éve
0