Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házim

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
455
Mekkora a Marson a geavitációs gyorsulás, ha ott ugyanakkora sebesség eléréséhez 2,5ször annyi ideig zuhan a test mint a földön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`v=g_f*t_f`

`v=g_m*t_m`

`t_m` = `2.5*t_f`

`g_f*t_f` = `g_m*2.5*t_f`

`g_m` = `g_f/2.5` = `9.81/2.5` = 3.924 `m/s^2`
0