Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1963
Egy 8 cm átmérőjű 15 cm magasságú egyenes körhenger alakú gyertyát téglatest alakú papírdobozba csomagolnak. A gyertya alja és a teteje illeszkedik a téglatest két szemben lévő lapjára, és palástja érinti a téglatest egy-egy oldallapját. Hány cm^2 a doboz felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a téglatest magassága M=15cm
az alapja egy négyzet, oldala a=8cm
a felszín= 2*a^2+4*a*M=2*8^2+4*8*18=608cm^2
0