Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakcióegyenletek megoldásai

Főoldal » Középiskola » Kémia
506
konyhasóoldat+lápisz
homok+folysav
szalmiáksó+marónátron (vizes oldatban)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. `AgNO_3` + NaCl = AgCl + `NaNO_3` (Az ezüst-klorid csapadék formájában kiválik)

2. `SiO_2` + 4 HF = `SiF_4` + 2 `H_2O`

3. `NH_4Cl` + NaOH = `NaCl` + `NH_3` + `H_2O`

`NH_3` + `H_2O` helyett lehet írni `NH_4OH`-t.
1