Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
438
328-as feladatban segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 0-8 másodpercig tartó mozgás egyenes vonalú egyenletesen változó mozgás. 0 a kezdősebesség, 6 lesz az elért sebesség. A 0. időpillanatban indulunk, és a 8. másodpercre érjük el a sebességet.

`a=(/_\v)/ (/_\t)=6/8=3/4 m/s^2`

A 0-8 másodpercig megtett út:

`s=(v*t+a*t^2)/2` ahol v a kezdősebességünk volt, ami 0.

`s=3/4*8^2=48 m`

Már ebből is látszik, hogy a feladat megoldása rossz, mivel 8-12 másodpercig egyenes vonalú egyenletes mozgást végez a test, ami miatt a megtett távolsághoz az `s=v*t` képlet miatt hozzá kell adnunk `4*6=24` métert, vagyis 72 méter lesz a megtett út.

Ezek után a feladat második része:
`F=m*a`

`F=4*3/4=3N`
0