Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek angolul.

Főoldal » Középiskola » Matematika
630
Give three numbers which are relatively prime, but the greatest common divisor of any two of them is greater than 1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adj 3 három relatív prímet (azok a számok relatív prímek egymással, melyeknek a legnagyobb közös osztója 1). Tehát 3 ilyen számot keresünk, amely 3-nak a legnagyobb közös osztója 1, de bármelyik 2-2-nek a legnagyobb közös osztója nagyobb 1-nél.
Például:
a = 2 * 3 = 6
b = 3 * 5 = 15
c = 2 * 5 = 10

3-an együtt relatív prímek, de bármelyik 2-nek van közös osztója, ami nagyobb mint 1.
Módosítva: 9 éve
0