Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika_lejtő

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
2590
Egy 4m hosszú és 25◦ hajlásszögű lejtőn a test és a lejtő közötti súrlódási együttható 0,2. Mekkora kezdősebességgel kell elindítani a lejtő aljáról a testet, hogy éppen a lejtő feléig jusson el? (felhasználható, hogy a lejtőn felfelé csúszó test gyorsulása a = −g(sinα + µcosα).)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`a=−g(sinα + µcosα)`
`a=-9.81(sin 25°+0.2*cos 25°)`
`a=-5.92m/s^2`
`F=m*a`
`W=F*s/2=m*a*s/2=1/2*m*v^2`
`m*5,92*2=1/2*m*v^2`
`v^2=2*2*5.92=23.68 m/s`
`v=4,866 m/s`
0