Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
Hatodikos vagyok és valaki elmondaná hogy egy ilyet hogy kell kiszámolni?
4X+=-63
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
hát, ha nem maradt le semmi az egyenletből, akkor:
`4x=-63`

Elosztod az egyenlet mindkét felét 4-gyel.

`x= -63/4`

Amennyiben valami lemaradt, akkor:

`4x-3=-63`

Ebben az esetben az összes ismeretlenes tagot (tehát amiben x van) az egyik oldalra rendezed, és az összes egyéb tagot a másik oldalra. (Ha az egyik oldalon van valami, azt úgy viszed át a másik oldalra, hogy mindkét oldalhoz hozzáadod a számot, csak ellentétes előjellel. A példában:

`4x-3+(+3)=-63+(+3)`
`4x+0=-60`
`x=-15`

Remélem sikerült válaszolnom a kérdésedre, ha nem, írj nyugodtan.
0