Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
500
Egy konvex négyszög két oldala egyenlő másik két oldala 37 cm és 46 cm hosszú.
Számítsd ki az egyenlő oldalak hosszát tudva azt hogy a négyszög kerülete 173 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy konvex négyszög két oldala egyenlő másik két oldala 37 cm és 46 cm hosszú.
Számítsd ki az egyenlő oldalak hosszát tudva azt hogy a négyszög kerülete 173 cm.
Azt tudjuk, hogy a négyszög kerülete az oldalak összege, illetve, hogy a két ismeretlen oldal hossza megegyezik. Vagyis:
173=37+46+x+x
173-37-46=2x
x=45 cm
Módosítva: 6 éve
0