Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex számok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
466
Z=((1+i)^12)+(3^(1÷2)+i)÷((1-i)(3^(1÷2)-i))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
`Z=((1+i)^12+(1/2+i)^3)/((1-i)(1/2-i)^3)` erre az egyenletre gondoltál?
0


`Z=(1+i)^12+(sqrt(3)+i)/((1-i)sqrt(3)-i)`

`(1+i)^12=((1+i)^2)^6`

`(1+i)^2=1^2+2*1*i+i^2=1+2i-1=0+2i`

`(2i)^6=64*i^6= 64*(-1)=-64`

`(sqrt(3)+i)/((1-i)sqrt(3)-i)=1/(1-i) *(sqrt(3)+i)/(sqrt(3)-i)=(1+i)/(2)*(sqrt(3)+i)/(sqrt(3)-i)=((1/2+i/2)*(sqrt(3)+i))/(sqrt(3)-i)`

Az eredmény ezek alapján: `-64+((1/2+i/2)*(sqrt(3)+i))/(sqrt(3)-i)`



A WolframAlpha is ezt az eredményt adja, szóval valószínűleg jó.
Módosítva: 6 éve
0