Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2441
Három darab 4 cm átmérőjű gömb alakú karácsonyfadíszt henger alakú műanyag dobozba csomagolnak az ábrán látható módon. Mekkora a doboz palástjának a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A henger magassága:
M=4*3=12
A henger alapjának kerülete:
K=4*π=12,56
Így a Palást területe:
P=12,56*12=150,72
Módosítva: 9 éve
0