Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlettel megoldható szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
János elindult a hétvégi házuktól a faluba 3,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kérdés: János elindult a hétvégi házukból 3,5 km/h sebességgel. 2 óra múlva az apja is elindult ugyanazon az útvonalon 6 km/h sebességgel. A hétvégi háztól hány km-re és mennyi idő múlva fogja utolérni Jánost?

János x óra alatt megtett `3.5*x` km-t. Apu x-2 óra alatt megtett `6*(x-2)` km-t. Ez egyenlő.

`3.5*x` = `6*(x-2)`

x= 4.8

4.8 óra = 4óra 48 perc múlva éri utol Apu Jánost. (Apu indulásától 2 óra 48 perc múlva).

János ennyi időalatt megtett `4.8*3.5` = 16.8 km-t. Apu 2.8 óra alatt megtett `6*2.8` = 16.8 km-t. A háztól 16.8 km távolságra éri utol.
0