Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlettel megoldható szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
616
Egy 35 km-es túraútvonal egyik végéről 830-kor indul el egy turistacsoport 4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kérdés: Egy 35 km-es túristaútvonal egyik végétóől 8.30-kor indul egy turista csoport 4 km/h sebességgel, a másik végéről 10 órakkor egy másik csoport 5 km/h sebeséggel. Mikor találkoznak?

A 4 `(km)/h`-s csoport 8:30-10:00-ig (1.5 óra) megtesz `s_1`= `v_1*t` = `4*1.5` = 6 km-t. Ezt levonjuk, marad 29 km. Ketten együtt a sebességük 9 `(km)/h` (9 km-t tesznek meg óránként.) Akkor a 29 km-es utat együtt megteszik `t_2`= `s/v_ö` = `29/9` = 3,22 óra (kb 3 óra és 13 perc). Ez 10 óra után történik, tehát 10+3 óra 13 perc = 13 óra 13 perckor találkoznak.
0