Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlettel megoldható szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
583
Egy erdei futópálya hossza 6 km. A versenyzőket félpercenként indítják. Orsi negyediknek indult és 24 perc alatt futott be a célba. Márti Orsi után kettővel indult, és a célnál érte utol Orsit. Mekkora sebességgel futott Márti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Orsi negyediknek indult, Márti hatodiknak, tehát 1 perccel indult később. 23 perc alatt tett meg 6 km-t.

v = `s/t` = `(6000 m)/(23*60s)` = 4,34 `m/s` = 15,65 `(km)/h`
0