Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2220
Egy udvaron tyúkok és nyulak vannak,összesen 24 fejük és 66 lábuk van. Hány tyúk és hány nyúl van közöttük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van x tyúk és 24-x nyúl

x tyúknak van `2*x` lába, 24-x nyúlnak van `4*(24-x)` lába.

2x +` 4*(24-x)` = 66

x= 15

Van 15 tyúk, annak `2*15`=30 lába; van továbbá 24-15=9 nyúl, annak pedig 9*4=36 lába, az összesen 30+36=66 láb
0