Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Segítsetek a képen látható két feladatban légyszíves.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

sin (-48°32') = -sin(48°32')

cos 143°5' = -cos(180-143°5') = -cos 36°55'

tg(215°29') = tg (215°29'-180°) = tg (35°29')

ctg(-4210°32') = ctg (-23*180-70°32') = ctg (-70°32') = -ctg (70°32')

cos(`-pi/5`) = cos (`pi/5`)

sin(`(18*pi)/7`) = sin `(2pi+ (4*pi)/7)` = sin `(4*pi)/7` = sin `(3*pi)/7`

2.

k ∈ `ZZ`

sin `alpha` = -0,5786 `Rightarrow` `alpha` = -35,35 + `360*k`

sin `alpha` = sin (`180-alpha`) `Rightarrow` `alpha` = 215.35 + `k*360`


cos `beta` = 0,1718 `Rightarrow` `beta` = 80,1 + `k*360`

cos `beta` = cos `(-beta)` `Rightarrow` `beta` = -80,1 + `k*360`


tg `gamma` = `root()(3)` `Rightarrow` `gamma` = 60 + `k*180`

ctg `delta` = -1 `Rightarrow` `delta` = 135 + `k*180`
0