Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól oldottam meg ezt a valószínűségi feladatot?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
438
Nem vagyok benne biztos, ha esetleg nem helyes, kitudnátok javítani a hibám ?
1000 hála :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az alapvető dolog, amire emlékezned kell ennél a feladatnál az, hogy
`P="kedvező"/"összes"`
Legyen `p` annak a valószínűsége, hogy egy teszten átmegy az áru. Ez azt jelenti, hogy az összes vizsgált árut a jók közül választották. Ez alapján kedvező esetek számát megadja az, hogy hányfélén tudok kiválasztani 10-et 475 jóból.
`"kedvező"=((475),(10))`
Az összes eset nemes egyszerűséggel az, hogy hány félén tudok kiválasztani 500-ból 10-et.
`"összes"=((500),(10))`
`p`-re így felírható, hogy
`p="kedvező"/"összes"=(((475),(10)))/(((500),(10))) approx 0.5959`

`p` annak a valószínűsége, hogy egy vizsgálaton átmegy. Annak a valószínűsége, hogy a két (egymástól független) vizsgálaton átmegy `p*p=p^2 approx 0.3551`

Nem tudom, hogy az `(500/(((475),(10))))^2` honnan jött, de feltételezem, hogy ebben is `500/(((475),(10)))` akar lenni az egy teszten való átmenésnek a valószínűsége. Ha még ez után se okés, hogy hogy kéne ezeket kiszámolni, akkor ha leírod a gondolatmenetedet, akár én, akár más tud segíteni, hogy hol hibás, vagy mit kéne máshogy.
0