Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsen valaki kerem

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az állócsiga egy olyan emelőszerkezet, aminek erőkarja mindkét oldalon ugyanakkora. Vagyis Fkifejtett*r=m*g*r
Behelyettesítve:
`13 kg*9.81 m/s^2*r=F*r `
`F=127,53 N`

A második kérdés esetében a ugyan akkora erővel húzza, mint a csiga a felfüggesztést. A csiga súlyából adódó erő, valamint a a kötél két végén található erők összege lesz a megoldás.

`2*127.53*2+1.6*9.81=270,756N`
Módosítva: 6 éve
0