Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika, golyók

Főoldal » Középiskola » Matematika
671
Egy kalapban 5 fehér, 4 sárga és 1 piros golyó van. Ebből hármat húzunk visszatevés nélkül. Mennyi a valószínűsége hogy:
a, mindhárom golyó fehér
b, mindhárom golyó más színű
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika, golyók, 12. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 510*9*8=720

a) Mind fehér: 5*4*3=60, tehát a valószínűség: 60/720=1/12

b) Mind más:5*4*1=20, így.a valószínűség: 20/720=1/36.
0