Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
15041
Hogyan számítsam ki azt hogy mennyi :
120 m-nek a három negyed része , két ötöd része , hét harmad része , tizenhárom huszonégy része
és hogy mennyi három negyed kg - nak a : három negyed része , két harmad része , négy harmad része , három század része ,

köszönöm ha segítettél sos !! nem értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
nem, Valaki, értem, tudna, segíteni, ??
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 120 m-nek a `3/4` része: `120*(3/4)` = `360/4` = 90 m

2. 120 m-nak a `2/5` része: `120*(2/5)` = `240/5` = 48 m

3. 120 m-nek a `7/3` része: `120*(7/3)` = `960/3` = 280 m

4. 120 m-nek a `13/24` része: `120*(13/24)` = `1560/24` = 65 m

5. `3/4` kg-nak a `3/4` része: `(3/4)*(3/4)` = `9/16` kg

6. `3/4` kg-nak a `2/3` része: `(3/4)*(2/3)` = `6/12` = `1/2` kg

7. `3/4` kg-nak a `4/3` része: `(3/4)*(4/3)` = `12/12` = 1 kg

8. `3/4` kg-nak a `3/100` része: `(3/4)*(3/100)` = `9/400` kg = `900/400` dkg = 2.25 dkg


Egész szám szorzása törttel: Az egész számot szorozzuk a számlálóval, majd osztjuk a nevezővel.

Tört szorzása törttel: Számlálót a számlálóval, nevezőt a nevezővel szorozzuk.

Törtek egyszerűsítése: Ha van közös osztójuk, a számlálót is és a nevezőt is osztjuk vele.
0