Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
474
A kerékpárgumiban a levegő nyomása 20Celsius fokon 2x10^5 Pa. A levegő tömegének hányad részét kell 20 C-on kiengedni, ha azt szeretnénk, hogy a bent maradó levegő nyomása 35 Celsiuson is 2x10^5 Pa legyen?
A gumi térfogatát mindvégig állandónak tekintjük!)

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`p*V` = `n_1*R*T_1`

`p*V` = `n_2*R*T_2`

`n_1*T_1` = `n_2*T_2`

`n_1/n_2` = `T_2/T_1` = `(273+20)/(273+35)` = 0,951 Ennyi rész marad benn, 1-0,951=0,049 rész kiengedve (4,9 %).
1