Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
378
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?
Előre is köszönöm.

20C hőmérséklető konyhában a fiatal feleség mosogat. Ha karikagyűrűjének átmérője fel ezrelékkel megnövekszik, akkor leesik a karikagyűrű az ujjáról. Maximálisan hány fokos vízben mosogathat, hogy ne essen le a karikagyűrű az ujjáról? ( Az arany lineáris hőtágulási együtthatója 1,4 x 10”-5 1/Celsius )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`(Deltal)/l` = `alpha*DeltaT` = 0.0005

`DeltaT` = `0.0005/(1.4*10^(-5))` = 35,71

Ha 20 °C-ról indult, akkor maximum 20+35,71= 55,71 °C-os vízben mosogat.
0