Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
Anti hat kosárban gyümölcsöket vitt a piacra. Némelyikben almák , másokban körték, mindegyik kosárban csak egyféle.Az egyes kosarakban 8, 13 ,15 , 18 , 19 és 21 gyümölcs volt. "Ha eladom ezt a kosár gyümölcsöt, akkor kétszer annyi almám marad , mint körtém." Melyik kosára gondolt Anti?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Ez összesen 94 db gyümölcs, marad x körte és 2x alma. Ez összesen 3x, tehát osztható 3-mal.

Tehát nem adhatott el 15, 18 és 21 gyümölcsöt. 8-at sem, hiszen 94-8=86 sem osztható 3-mal.

Ha 13-at adott el, akkor maradt 94-13= 81 gyümölcse, ez pedig úgy oszlik el, hogy 27 körte és 54 alma. Lehet-e így szétosztani?

27= 8+19 Igen, jó,


Ha 19-et adott el, akkor marad 94-19= 75 gyümölcs, ez pedig úgy oszlik szét, hogy 25 körte és 50 alma. Lehet-e így szétosztani?

25=8+? Nincs ilyen

25=13+? nincs

25=15+ nincs

Tehát Anti a 13 gyümölcsöt tartalmazó kosárra gondolt.
0