Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! SOS Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
401
A 651-es feladat B részét kéne megoldani, a válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
NaOH + HCl = NaCl + `H_2O`

`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

pH = 3 `Rightarrow` `c_(HCl)` = `10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

1 `dm^3`oldatban van 0.001 mol HCl

500 `cm^3`oldatban van 0.0005 mol HCl

Ezt közömbösíti 0.0005 mol NaOH

`m_(NaOH)` = `n_(NaOH)*M_(NaOH)` = `0.0005*40` = 0.02 g NaOH-t kell feloldani.
1