Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trapéz területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Mekkora a húrtrapéz területe,ha az a=44cm
b=17cm
(átlója) e=39 cm
Mekkora a c oldala?
Valaki esetleg le vezetné nekem a megoldást?
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van ott két derékszögű háromszög, mindkettőre felírod a pitagorasz-tételt.
két ismeretlen, két egyenlet, megoldod, utána c-t kiszámolod és a területet.

Csatoltam képet.
0