Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1900
Egy osztályba 25 tanuló jár.A tanulók háromötöd része lány.Hány fiú van az osztályban?A tanulók hányad része, hány százaléka fiú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
25-nek a `3/5`-e az `25*3/5` = 15 lány. A többi (25-15= ) 10 fiú.

Ha a tanulók `3/5`-e lány, akkor a tanulók 1-`3/5` = `5/5` - `3/5` = `2/5`-e fiú.

10 fiú, az a 25-nek a `10/25*100` = 40 %-a.
0