Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1130
Egyenletesen gyorsuló gépkocsi sebessége 12 s alatt a kezdeti sebesség hátomszorosára nőtt miközben a jármű 240 m utat tett meg Mekkora volt a gépkocsi kezdeti sebessége és gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kezdetben volt `v_0` a sebessége, 12 s múlva `3*v_0` lett.

`3*v_o` = `v_0` + `a*t`

a= `(2*v_0)/12` = `v_0/6`

az autó útja:

s= `v_0*t` + `a/2*t^2` = `v_0*12` + `v_0/12*12^2` = `12*v_0` + `12*v_0` = `24*v_0` = 240 m

`v_0` = 10 `m/s`

a = `v_0/6` = `10/6` = `5/3` `m/s^2` (1.67 `m/s^2`)
1