Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
472
Hány mol/dm3 koncentrációjú az a perklórsavoldat, amelynek a pH-ja 3,25?

Milyen képletek kellenek a kiszámításhoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Nem kell hozzá sok képlet.

`HClO_4` `Rightarrow` `H^+` + `ClO_4^-`

A perklórsav erős sav, teljes mértékű a disszociáció.

A pH-ja 3,25, az azt jelenti, hogy

a `[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-3.25)` = `5.62*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

A perklórsav koncentrációja `5.62*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`.
1