Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős lenne!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2525
A,Döme 4 óra alatt felásta a 600négyzetméteres kiskert 0,4 részét.Ugyanekkora munkatempót feltételezve hány négyzetmétert ás fel 6 óra alatt?
B,Hány perc alatt oldaná meg 18 tanuló azt a felmérő feladatsort, amelyet 24 tanuló 45 perc alatt old meg?
C,Ágiék 1800 km-es autós túrát terveznek.Hány eurót kell üzemanyagra tartalékolniuk ha a személygépkocsi 5,2 liter gázolajat fogyaszt 100 km-enként,és 1 liter gázolaj ára 1,45 euró?
D,Ági a túra első napján reggel 6 órától 12 óráig 18,30 eurót költött el. Hány eurót fog elkölteni este 10 óráig?
E,Ha egy egyenletesen haladó vonat 1óra 4perc alatt 80km-t tesz meg,mekkora utat tesz meg 0,6 óra alatt?
F,Hány nap alatt végezne 8 munkás napi 10 órai munkával azzal a feladattal,amelyet 12 munkás napi 8 órai munkával 16 nap alatt old meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Matematika, szövegesfeladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A,Döme 4 óra alatt felásta a 600négyzetméteres kiskert 0,4 részét.Ugyanekkora munkatempót feltételezve hány négyzetmétert ás fel 6 óra alatt?
4 óra =0,4*600 / :4
1 óra =0,1*600 /*6
6 óra= 0,6*600=360m2

B,Hány perc alatt oldaná meg 18 tanuló azt a felmérő feladatsort, amelyet 24 tanuló 45 perc alatt old meg?
24 tanuló*45 perc =18 tanuló*x perc
`24/18*45=60 min`
Bár lehet, hogy trükkös kérdés, és mindenki külön oldja meg a feladatot, akkor ők is 45 perc alatt végeznek.

C,Ágiék 1800 km-es autós túrát terveznek.Hány eurót kell üzemanyagra tartalékolniuk ha a személygépkocsi 5,2 liter gázolajat fogyaszt 100 km-enként,és 1 liter gázolaj ára 1,45 euró?
1*5,2 liter 100 km 5,2*1,45=7,54 euró
18*5,2 liter 1800km 18*5,2*1,45 euró=135,72 euró

D,Ági a túra első napján reggel 6 órától 12 óráig 18,30 eurót költött el. Hány eurót fog elkölteni este 10 óráig?
6 óra 18,30 euró
1 óra 3,05 euró
10 óra 30,5 euró

E,Ha egy egyenletesen haladó vonat 1óra 4perc alatt 80km-t tesz meg,mekkora utat tesz meg 0,6 óra alatt?
64 perc alatt 80 km
1 perc alatt 1,25 km
36 perc alatt 45 km

F,Hány nap alatt végezne 8 munkás napi 10 órai munkával azzal a feladattal,amelyet 12 munkás napi 8 órai munkával 16 nap alatt old meg?
12*8*16=8*10*x
x=19,2 nap
0

Szia melyik az egyenesarányosság ?
0