Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Piatgorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1236
Milyen messze van a 9,6 cm és 11cm befogójú derékszögű háromszög derékszögű csúcsa az átfogótól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kérdés az átfogóhoz tartozó magasság hossza.

c = `root()(a^2+b^2)` = 14.6 cm

T = `(a*b)/2` = `(c*m_c)/2`

`m_c` = `(a*b)/c` = `(9.6*11)/14.6` = 7.23 cm
0