Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika/koordináta geometria, egyenes helyzete

Főoldal » Középiskola » Matematika
736
Sziasztok! Ebből az egyenletből hogy kapom meg az egyenes helyzetét(egy pontjának koordinátái, meredeksége)?
2x+6y=-5 Ezt az egyenest kell ábrázolnom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenes egyenletének általános alakja:
y = mx + b
ahol az m az egyenes meredeksége, a b pedig az egyenes az y tengellyel vett metszete.

Ekkor:
2x + 6y = -5
6y = -2x - 5
y = (-1/3)*x - 5/6
A meredekség: -1/3
Egy pontjának koordinátája (x=1) y = -1/3 - 5/6 = -7/6 tehát (1, -7/6)
1