Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az alábbi Fourier sornál ,hogyan jön ki a 3pi/2 és a 3/4 rész megoldás?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
529
6.feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A `(3π)/2` az integrál behelyettesítésével jön ki: `π - ((-π)/2) = π + π/2 = (3π)/2`.
A `3/4` meg az egyenletből jön ki, mivel azt kaptuk, hogy `2πc_0 = (3π)/2` és ez akkor egyenlő, ha `c_0 = 3/4`.
0