Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika..

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
567
Egy 25◦ hajlásszög lejtőn a test és a lejtő közötti súrlódási együttható 0,2. Milyen hosszú a lejtő, ha a 15 m s kezdősebeséggel lentről elindított test éppen végigcsúszik rajta? (felhasználható, hogy a lejt®n felfelé csúszó test gyorsulása a = −g(sinα + µcosα). )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Egy 25◦ hajlásszög lejtőn a test és a lejtő közötti súrlódási együttható 0,2. Milyen hosszú a lejtő, ha a 15 m s kezdősebeséggel lentről elindított test éppen végigcsúszik rajta? (felhasználható, hogy a lejt®n felfelé csúszó test gyorsulása a = −g(sinα + µcosα). )

`a=−g(sinα + µcosα)`
`a=-9.81(sin 25°+0.2*cos 25°)`
`a=-5.92m/s^2`
`F=m*a`
`W=F*s=m*a*s=1/2*m*v^2`
`s=(0,5*15^2)/(-5.92)=19.00 m`
Módosítva: 6 éve
0