Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
476
Egy függüleges rugón harmonikus rezgőmozgást végző test tömege 100g, a rezgésidő 2s, a test kitérése a t = 0,5s-nál 7cm. (a) Mekkora a rugóállandó? (b) Írja föl a kitérés-idő függvényt és adja meg a test helyét a t = 2,2s időpillanatban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
a)
`ω=sqrt(D/m)`
`T=2π sqrt(m/D)`
Számold ki belőle.

b)
`x(t)=A·sin(ωt+φ)`
Bizonyára `φ=0`-val kell számolni, mert nincs sok adat megadva, csak hogy `x(0.5\ s)=7\ cm`. Ebből kijön az `A` értéke.
0