Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinetika

Főoldal » Középiskola » Fizika
699
90 N súlyú testet 110 N nagyságú erővel emelünk. Mennyit emelkedik a test 3 másodperc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
90 N súlyú testet 110 N nagyságú erővel emelünk. Mennyit emelkedik a test 3 másodperc alatt

`F=m*a`
`90N=m*9,81m/s^2=9,17kg`
`110N-90N=9,17 kg*a`
`a=2,04 m/s^2`
`a=v/t`
`2,04=v/3s`
`v=6,12 m/s`
`s=v+a*(t^2)/2`
(v ebben az esetben v0 akar lenni, ami a tárgy eredeti sebessége, ami álló tárgy esetében 0)
`s=0 m/s*3s+2,04 m/s^2*(3s)^2/2=9,18 m` abban az esetben, ha egyenes vonalú egyenletesen változó mozgással emeljük meg a testet. A behelyettesítéses képletek esetében az SI mértékegységek is ott vannak, az s ott mp-t jelöl)
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
1