Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1776
Egy játéküzlet polcán játékautók és motorkerékpárok vannak. A játékoknak összesen 69 kormányuk és 186 kerekük van. Hány kisautó és hány motorkerékpár van a polcokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
69 kormány, az 69 jármű.

x autó és 69-x motor.

x autónak 4x kereke van, 69-x motornak `2*(69-x)` kereke.

`4*x+2*(69-x)` = 186

2x+138 = 186

x= 24

24 autó és (69-24=)45 motor.
0