Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magnéziumszalag égetése

Főoldal » Középiskola » Kémia
1888
6 g magnéziumszalagot (Mg) elégetünk. A magnézium erős fénykibocsátás közben egyesül a levegő oxigénjével, és magnézium-oxid (MgO) keletkezik. Hány g a keletkezett anyag tömege és mennyi az anyagmennyisége?
M(Mg)= 24 g/mol, M(O2)= 32 g/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
6 g Mg az `6/24` = 0,25 mol

2 Mg + `O_2` = 2 MgO

0,25 mol Mg-ból 0.25 mol MgO keletkezik, ami `0.25*(24+16)` = 10 g

0